Joanna Metel-Peplińska

Ambitna, wykształcona, charyzmatyczna. Przez niektórych nazywana "Lwicą SLD". Dobry organizator, zaangażowany społecznik. Menedżer kultury i bibliotekarka. Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, UMK w Toruniu, Uniwersytetu w Szczecinie. Przez kilka lat pracowała w handlu m.in. prowadząc własne lokale gastronomiczne. Rocznik 1968. Przez 4 lata przewodniczyła Radzie Rodziców przy Publicznej Szkole Muzycznej I stopnia w Golubiu-Dobrzyniu. Aktywnie działała także na rzecz społeczności uczniowskiej Zespołu Szkół Miejskich w Golubiu-Dobrzyniu, jako członek i Przewodnicząca Rady Rodziców. Członek Stowarzyszenia Miłośników Kultury. iWspóltworzy kwartalnik SLD  "Przegląd Powiatu golubsko-dobrzyńskiego" i intenretowe strony golubsko-dobrzyńskiego SLD. Za działalność na rzecz upowszechniania kultury uhonorowana została przez Ministra Kultury i Sztuki odznaką "Zasłużony Działacz Kultury".

Od kwietnia 2016 r. pełni funkcję Sekretarza Rady Powiatu SLD w Golubiu-Dobrzyniu.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C