Trela: Wybory pokazały, że z PiS można wygrać

Gościem wtorkowego programu "Punkt Widzenia", na antenie TV TOYA był przewodniczący SLD w województwie łódzkim Tomasz Trela, który skomentował powyborczą sytuację w Polsce.

"Druga tura pokazała bardzo wyraźnie, że Zjednoczona Opozycja, kiedy popiera jednego kandydata, to ten kandydat jest w stanie wygrać nawet w mateczniku Prawa i Sprawiedliwości i wiele takich miejsc na mapie Polski było" - stwierdził Tomasz Trela, szef SLD w województwie łódzkim.

"To jest bardzo dobry znak przed wyborami europejskimi i wyborami parlamentarnymi, bo Polacy wiedzą, że z PiS-em można wygrać" - dodał przewodniczący Trela.

Wiceprzewodniczący Sojuszu Lewicy Demokratycznej odniósł się także do nadchodzących wyborów europejskich i parlamentarnych.

"W najbliższy piątek mamy Zarząd Krajowy SLD i tam będziemy robić podsumowanie tych wyborów i ja na tym zarządzie bardzo wyraźnie przedstawię stanowisko Łodzi i województwa łódzkiego, żebyśmy dążyli do tego, aby usiąść do rozmów o wspólnym bloku demokratycznym" - zaznaczyła przewodniczący Trela.

"Warto by było, żeby liderzy partyjni w Warszawie zobaczyli sobie model łódzki. Kompromis wszystkich partii polegał na tym, że lider był jeden, Hanna Zdanowska, kompromis innych partii polegał na tym, że musieli oddać pierwsze miejsce, drugie miejsce..." - dodał przewodniczący Trela.

Całą rozmowę obejrzeć można tutaj. Zachęcamy do oglądania.

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych. Czytaj dalej...